Бізнес на біді: кіберполіція заблокувала продаж перепусток для проїзду в транспорті

Бізнес на біді: кіберполіція заблокувала продаж перепусток для проїзду в транспорті
Для проїзду у громадському транспорті Києва видають спеціальні квитки
Фото: Нацполіція

Зловмисники швидко вигадали, як заробити на встановлених обмеженнях

У зв’язку із розповсюдженням коронавірусної інфекції у кількох містах України, в тому числі в Києві, з 23 березня почали діяти обмеження пасажирських перевезень: громадським транспортом дозволено користуватися лише певним категоріям громадян, серед яких правоохоронці, лікарі, працівники сфери житлово-комунального господарства, співробітники продуктових магазинів, аптек та стратегічно важливих підприємств. Цим категоріям осіб видали відповідні спецквитки, за якими вони мають право їздити в громадському транспорті.

Зловмисники, у свою чергу, швидко вигадали, як заробити на встановлених обмеженнях. Зокрема на одному з рекламних інтернет-майданчиків невідомі розмістили інформацію про продаж спецквитків для проїзду в громадському транспорті Києва. Поліцейські оперативно виявили це повідомлення та заблокували його. Також правоохоронці провели профілактичну бесіду із керівництвом інтернет-ресурсу щодо необхідності блокування аналогічних оголошень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Наразі фахівці кіберполіції встановлюють осіб, причетних до розміщення даного повідомлення.

«Окрім того, попереджаємо про активність шахраїв у період карантину. Використовуючи ситуацію, зловмисники намагаються виманити гроші громадян, вигадують різні схеми: продають неіснуючі ліки чи вакцини від коронавірусу, а також несертифіковані тести для його виявлення», - повідомляють правоохоронці.

Поліція закликає громадян бути правосвідомими, обачними, мислити критично та одразу повідомляти поліції про факти порушення закону.

Нагадаємо, з понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозить виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста та країни.

Окрім того, пасажирам потрібен буде спеціальний квиток, який вони мають отримати в установі, підприємстві чи організації, де працюють.

Пасажири зі спеціальними перепустками у громадський транспорт оплачуватимуть проїзд, як зазвичай.

Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту.

Їздити в транспорті можна тільки за наявності спеціального квитка для проїзду в міському транспорті, посвідчення особи, а також за наявності засобу індивідуального захисту – медичної маски.

Національна поліція забезпечуватиме дотримання громадського порядку та обмежень на зупинках. Окрім того, у кожній одиниці наземного громадського транспорту будуть присутні не менше двох працівників поліції та представник громадського формування «Муніципальна варта». Вони перевірятимуть спеціальні квитки, посвідчення особи та наявність засобів індивідуального захисту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: