Спецрежим у київському транспорті: поліція виявляє ділків, які малюють перепустки

Спецрежим у київському транспорті: поліція виявляє ділків, які малюють перепустки
Спеціальна перепустка у громадський транспорт Києва
Фото: 24 канал

В умовах карантину громадський транспорт столиці працює не для всіх пасажирів

За минулу добу Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації, що забезпечує видачу спеціальних квитків, вже видав понад 225 тисяч квитків за заявками від підприємств та установ визначених сфер. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконфренції.

«Як ви знаєте, громадський транспорт столиці від сьогодні працює в режимі запроваджених обмежень. А значить: не для всіх пасажирів! У нинішній ситуації він має забезпечити перевезення на роботу виключно працівників сфер критичної інфраструктури міста. А саме тих, хто працює в лікарнях, правоохоронних органах, у продовольчих магазинах і аптеках, рятувальників, фахівців, які забезпечують роботу житлово-комунального господарства міста», - наголосив Кличко.

Мер звернувся до тих, хто вже намагається підробляти спецквитки і продавати їх через інтернет. Кличко зазначив, що такий квиток діє тільки разом з пред’явленим службовим посвідченням, яке підтверджує роботу людини в тій сфері, що визначена для проїзду в громадському транспорті в умовах обмежень.

«Правоохоронці, фахівці із боротьби з кіберзлочинністю, вже працюють над виявленням ділків, які вчора оперативно малювали спецквитки та розміщували об’яви про їх продаж», - зазначив Кличко.

Він також нагадав, що всі інші мешканці міста, кому справді треба їхати на роботу чи в гостро необхідних справах, пересуваються містом приватним транспортом, таксі або транспортом, організованим установою чи підприємством, де людина працює. «Рух такого транспорту містом не обмежується!» - наголосив Кличко. 

Нагадаємо, з понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста та країни.

Окрім того, пасажирам потрібен буде спеціальний квиток, який вони мають отримати в установі, підприємстві чи організації, де працюють.

Пасажири зі спеціальними перепустками у громадський транспорт оплачуватимуть проїзд, як зазвичай.

Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту.

Їздити в транспорті можна тільки за наявності спеціального квитка для проїзду в міському транспорті, посвідчення особи, а також за наявності засобу індивідуального захисту – медичної маски.

Національна поліція забезпечуватиме дотримання громадського порядку та обмежень на зупинках. Окрім того, у кожній одиниці наземного громадського транспорту будуть присутні не менше двох працівників поліції та представник громадського формування «Муніципальна варта». Вони перевірятимуть спеціальні квитки, посвідчення особи та наявність засобів індивідуального захисту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: