Цифри шокують: за тиждень на Київщині сталося 550 пожеж в екосистемах (фото)

Цифри шокують: за тиждень на Київщині сталося 550 пожеж в екосистемах (фото)
Пожежі знищують природу
Фото: ДСНС

Наймасштабніші пожежі сталися у двох районах Київської області

За останній тиждень на території всіх районів Київщини кількість пожеж в екосистемах склала 550 на площі 555,391 га і ці жахливі цифри постійно зростають.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області.

Наймасштабніші пожежі стались у Бородянському районі - 46 випадків на площі 62,5 га - та у Києво-Святошинському районі - 64 випадки на площі 25,5 га. 

«Повсюдне полум'я не тільки погіршує якість повітря, яким ми дихаємо, а й знищує природу, адже часто горять ті з небагатьох місць проживання диких тварин і птахів, до яких ще не добралася рука людини. У кожній такій пожежі згорають живцем десятки, сотні, тисячі живих істот, які просто не встигають покинути палаючий ліс, зарості очерету або поле. А якщо їм і вдається врятуватися, подальша доля тварин і птахів виглядає плачевно - їх дім згорів, тому гніздитися і розмножуватися їм тепер ніде», - зазначили рятувальники.

Як повідомлялося, 13 квітня особовий склад ДСНС та лісова охорона ДСП «Північна Пуща» продовжують локалізацію пожеж на території Корогодського та Денисовецького лісництв у Чорнобильській зоні. Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Спостерігається горіння підстилки на дамбі водоймища-охолоджувача, а саме, між дамбою та річкою, що на правому березі Прип’яті.

В результаті пожежі в Чорнобильській зоні згоріли території колишніх сіл Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль.

У мережі з'явилося відео, як коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: