В Україні за вихідні сталося 33 великі лісові пожежі

В Україні за вихідні сталося 33 великі лісові пожежі

Загалом з початку року, як зазначається, лісівниками було ліквідовано 772 лісові пожежі на площі 1505 га

Лісівники за вихідні, що минули, 60 разів виїжджали на гасіння лісових пожеж загальною площею майже 200 га. На сьогодні зафіксовано 33 великі пожежі у понад 5 га, з яких 17 ліквідовано, а 16 ще у процесі ліквідації. Про це повідомляє пресслужба Держлісагентства.

«За 11-12 квітня працівники державної лісової охорони лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Держлісагентства, 60 разів виїжджали на гасіння лісових пожеж загальною площею майже 200 га», - вказали в агентстві.

Загалом з початку року, як зазначається, лісівниками ліквідовано 772 лісові пожежі на площі 1505 га.

«На сьогодні зафіксовано 33 великі пожежі (більше 5 га), гасінням яких займалися працівники державної лісової охорони спільно з рятувальниками ДСНС. З них 17 лісових пожеж ліквідовані повністю, а 16 – вже локалізовані та знаходяться у стані ліквідації», - додали в агентстві.

Найбільше великих лісових пожеж, як вказано, зафіксовано на Житомирщині, Чернігівщині, Луганщині та Харківщині.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні відчуження вже близько тижня вирує пожежа, рятувальники за минулу добу скинули авіацією 370 т води.

Станом на ранок 13 квітня, у зоні відчуження ЧАЕС підрозділами ДСНС спільно з працівниками лісової охорони Державного агентства України з управління зоною відчуження продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв. 

Як повідомлялося, в результаті пожежі в Чорнобильській зоні згоріли території колишніх сіл Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль.

Вже відомо, що збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: