Пожежа у Чорнобильській зоні: вигоріли ліси і території 12 сіл (відео)

Пожежа у Чорнобильській зоні: вигоріли ліси і території 12 сіл (відео)
Пожежа у Чорнобильському лісі
Фото: Наталія Дегтяренко

Загорянь на лівому березі Прип’яті не зафіксовано, запевняють у Державному агентстві України з управління зоною відчуження

Станом на вечір неділі, 12 квітня, в Чорнобильській зоні відчуження тривають заходи з ліквідації пожежі.

Як повідомили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження, загорянь на лівому березі Прип’яті не зафіксовано.

Основні осередки пожеж знаходяться в районі села Варовичі та села Чистогалівка, де спостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками.

На території Корогодського та Котовського лісництв спостерігається тління лісової підстилки окремими осередками. На території Денисовецького лісництва в заплаві річки Грезля спостерігається тління трав’яного настилу і чагарників окремими вогнищами.

Зазначимо, що у неділю ввечері співробітниця пресслужби «Енергоатому» Наталія Дегтяренко повідомила, що пожежа у зоні відчуження перекинулася на лівий берег Прип’яті.

Увага! Відео містить ненормативну лексику

За її словам, вже згоріли території колишніх сіл Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

У понеділок поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: