Пожежа в Чорнобильській зоні: вогонь підібрався до дамби охолоджувача ЧАЕС

Пожежа в Чорнобильській зоні: вогонь підібрався до дамби охолоджувача ЧАЕС
У Державному агентстві України з управління зоною відчуження запевняють, що вогонь не перекинувся на лівий берег річки Прип’ять 
Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано

Станом на 12:00 13 квітня, особовий склад ДСНС та лісова охорона ДСП «Північна Пуща» продовжують локалізацію пожеж на території Корогодського та Денисовецького лісництв у Чорнобильській зоні. Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Основні осередки пожеж знаходяться в районі с. Новий Мир, с. Стара Рудня, с. Кливини та с. Чистогалівка. Спостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками.

В районі с. Чистогалівка через сильні пориви вітру вогонь перекинувся через мінералізовану смугу та автодорогу і, оминувши ділянку рудого лісу, «вийшов» до залізничної станції Янів.

«Вживаються всі заходи щодо максимального стримування вогню та недопущення й розповсюдження його руху далі на лісові масиви», - зазначили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Спостерігається горіння підстилки на дамбі водоймища-охолоджувача, а саме, між дамбою та річкою, що на правому березі Прип’яті.

«Якщо спостерігати за лівим берегом із мосту, то може скластися враження, що і там наявне задимлення. Хочемо ще раз наголосити - на лівому березі річки Прип’ять жодних займань немає!» - заявили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Всього на території зони відчуження залучено понад 390 осіб та 90 одиниць техніки.

Зазначимо, що у неділю ввечері співробітниця пресслужби «Енергоатому» Наталія Дегтяренко повідомила, що пожежа у зоні відчуження перекинулася на лівий берег Прип’яті.

Нагадаємо, станом на ранок 13 квітня, у зоні відчуження ЧАЕС продовжувалося гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв. Наразі спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками. До гасіння пожеж залучено 366 чоловік та 88 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти ДСНС, якими 12 квітня здійснено 143 скиди – 370 тонн води.

В результаті пожежі в Чорнобильській зоні згоріли території колишніх сіл Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: