Долю музею на Поштовій площі вирішать міжнародні експерти

Долю музею на Поштовій площі вирішать міжнародні експерти
Під Поштовою площею розкопали стародавні вулиці та будівлі Київської Русі
Фото: Олександр Яремчук

Київська влада ініціює міжнародну конференціюз питань збережерння знахідок на Поштовій площі

Питання щодо створення музею стародавнього міста на Поштовій площі будуть вирішувати на міжнародній конференції. Про це в інтерв'ю 44.ua повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Наразі ми прийшли до компромісу з археологами, забудовниками, експертами та активістами. В першу чергу, це припинення на площі будь-яких робіт - як археологічних, так і будівельних. Так буде тривати, поки не буде напрацьовано краще рішення зі зміцнення об'єкта для безпеки навколишніх будинків, самої площі і метрополітену. А також для безпечного проведення археологічних досліджень та недопущення псування артефактів», - сказав Спасибко.

За його словами, найближчим часом буде ініційовано міжнародну конференцію, де визначиться доля музею на Поштовій площі.

«Що стосується музеєфікації, то деталі будуть вирішені разом з міжнародними експертами. Ми ініціюємо проведення міжнародної конференції з питань збереження знахідок на Поштовій і можливості створення там музею. Яким чином буде проводитися експонування і зберігання унікальних знахідок, повинні вирішувати саме експерти музейної справи», - резюмував заступник голови Києва.

Читайте також матеріал «Главкома» Дослідниця історії Києва Аннабелла Моріна: Поштову площу передали фірмі «завгоспа Януковича» за 3,6 млн грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: