Два райони на Київщині роками не можуть вирішити, хто прибере сміттєзвалище

Два райони на Київщині роками не можуть вирішити, хто прибере сміттєзвалище

Стихійне сміттєзвалище знаходиться на межі Білоцерківського та Васильківського районів

У деяких населених пунктах Київської області спостерігається серйозна проблема зі сміттям.

Мова піде про стихійне сміттєзвалище, яке знаходиться на межі Білоцерківського та Васильківського районів протягом вже близько 5 років. Купи сміття лежать обабіч дороги Київ – Фастів – Біла Церква. Тут можна побачити що завгодно: туші мертвих тварин, побутові відходи, скло, залишки побутової хімії та різний непотріб. Щодня гори відходів тільки збільшуються та перекочовують у лісосмугу поряд зі сільськогосподарськими полями.

Однак хто саме має навести лад та вирішити дану проблему, ніяк не вирішать ні у Білоцерківській, ні у Васильківській райдержадміністрації. Відтак зволікання та бездіяльність чиновників триває роками, немає жодної перевірки екоінспекції та найменшого натяку на організацію і забезпечення вивозу сміття із району.

Люди і надалі, не маючи місця, куди подіти відходи, просто скидають їх до посадки, а тим часом продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунтові води, які є джерелом водопостачання. До того ж у повітря викидається неймовірна кількість шкідливих речовин. 

Привернути увагу державних чинів до проблеми вже неодноразово намагалися і небайдужі активісти, і представники білоцерківської влади.

Приміром декілька років тому депутат Білоцерківської міської ради Володимир Бабенко вже піднімав це питання та активно висвітлював його в мережі.

Оскільки чиновники обох адміністрацій не можуть дійти згоди, хто має позбутися несанкціонованого сміттєзвалища, є сподівання, що в цю ситуацію з рештою втрутиться керівництво області, каже Бабенко: «Ми мусимо звертатися до очільника області аби з його допомогою нарешті навести лад, адже очільник Васильківської РДА Владислав Одинець та в.о. голови Білоцерківської РДА Юрій Савчук ніяк не можуть розібратися, чия це земля».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: