Гаряча вода з'явиться у киян трохи раніше, ніж тепло у квартирах

Гаряча вода з'явиться у киян трохи раніше, ніж тепло у квартирах

Відновлення постачання гарячої води відбудеться орієнтовно протягом 3–7 діб після відновлення газопостачання

Враховуючи особливості системи теплопостачання гаряча вода почне з’являтися в оселях киян раніше, ніж тепло, це відбудеться орієнтовно протягом 3–7 діб після відновлення газопостачання. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Відразу після того, як на джерелах теплопостачання (ТЕЦ та котельні) з’явиться газопостачання комунальне підприємство розпочне процес подачі теплоносія до об’єктів теплопостачання. Цей теплоносій використовується як для опалення, так і для приготування гарячої води, тобто по суті це єдиний процес, проте технологічно гаряча вода у кранах з’явиться дещо раніше, ніж радіатори опалення у будівлях стануть теплими», - пояснив Науменко. 

Також він зазначив, що згідно правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду рішення про початок опалювального сезону ухвалюється місцевими державними адміністраціями виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами. 

Раніше стало відомо, що гарячу воду киянам буде включено разом з початком опалювального сезону, тобто як тільки середньодобова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб становитиме +8 С.

Нагадаємо, у середу, 10 жовтня, Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України».

9 жовтня НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» підписали мирову угоду, яка дозволить відновити постачання теплової енергії споживачам столиці.

Мер столиці. Віталій Кличко заявив, що постачання гарячої води киянам буде відновлене наступного тижня.

Також повідомлялося, що після розірвання угоди між КМДА і «Київенерго» Ріната Ахметова компанія олігарха не лише переклала на місто обов’язок виплатити штрафні санкції в 1,2 млрд грн, а й претендує на компенсацію витрачених на модернізацію мереж коштів у 800-900 млн грн.

Читайте також матеріал:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: