Голова «Екопарку Осокорки» розповів про обшуки у своїх помешканнях

Голова «Екопарку Осокорки» розповів про обшуки у своїх помешканнях
Обшуки у Пилипенка
Скріншот з відео

За словами активіста Олександра Пилипенка, під час обшуків з боку податківців були допущені порушення

Глава громадської організації «Екопарк Осокорки» Олександр Пилипенко повідомив, що столичні податківці провели у нього обшуки, на нього було відкрите кримінальне провадження.

Про це він написав 31 жовтня на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Вчора у мене відбулися обшуки, на дачі, в машині і в квартирі. Обшуки проводили Дарницька податкова, слідство веде старший слідчий Рудюк О.С. Всього протягом дня було задіяно 10(!) представників податкової міліції + 4 понятих з їх боку. На мене заведено кримінальне провадження за статтею 212 (ухилення від сплати податків фізичною особою), при тому що фактично склад злочину відсутній», - повідомив активіст.

За словами Пилипенка, під час обшуків з боку податківців були допущені порушення.

«Вранці я виїхав із двору і мою автівку одразу заблокували податківці. Я вийшов із неї і пішов додому, щоб повідомити дружину про обшук (вона залишилася сама у відчиненому домі із трьома маленькими дітьми). В цей слідчий податкової Стеценко Оксана Вольдемарівна залізла в мою відчинену машину і витягнула звідти ключі. Потім до машини підійшов Піяк Дмитро Леонідович і відігнав її на 60 м. Через деякий час він повернувся до машини, сів туди і провів там деякий час.

В той момент я був біля будинку і спілкувався-лаявся із слідчими. Хронологію того, що відбувалося із автівкою, вдалося визначити лише по запису із камер відеоспостереження. Все це відбувалося задовго до оголошення ухвали на обшук автомобіля. Взагалі вони спочатку оголосили ухвалу про обшук будинку, і вже після закінчення його обшуку «порадували», що це не останній обшук, і наступною буде автівка. І це після того, як в автівці побували сторонні люди!

Це є повним свавіллям, ніхто не мав права просто так сідати в чужу машину і щось із нею робити. Мені можна було віддати ключі і попросити щоб я відігнав її з дороги, але цього не було зроблено. При цьому машині податківців ще годину стояли посеред дороги, блокуючи її.

Ми викликали поліцію (це вже коли повідомили що будуть обшукувати машину), а вони вже оперативну групу для фіксації порушення. В машині були зняті відбитки пальців, я написав заяву про незаконне заволодіння автівкою. Завтра поїду до поліції щоб з’ясувати номер ЄРДР цієї справи. Все на контролі, ніхто про цю справу не забуде», - написав активіст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: