Грип наступає: за тиждень у Києві захворіли понад 15 тис. людей

Грип наступає: за тиждень у Києві захворіли понад 15 тис. людей
Захворюваність на грип та ГРВІ серед школярів зросла на 2,7%

Більшість хворих на грип та ГРВІ - діти

У Києві зафіксовано зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ у порівнянні з минулим тижнем. Близько 65,8% хворих - це діти.

Про це в коментарі 44.ua повідомив в. о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак.

«У Києві зареєстровано понад 15,2 тис. хворих на грип і ГРВІ. Спостерігалося зростання захворюваності порівняно з попереднім тижнем на 2,8%. Інтенсивність епідемічного процесу була нижче епідемічного порогу на 39,9%. Крім того, захворюваність серед школярів зросла на 2,7%. Зареєстровано понад 4,3 тис. випадків, що становить 43% від загальної кількості хворих дітей», - розповів Чумак.

За його словами, у структурі захворюваності діти складають 65,8% від загальної кількості хворих.

Також в лікарні міста госпіталізували з грипом і ГРВІ 186 осіб, з них 148 дитини.

Зазначається, що з початку епідсезону від грипу було вакциновано більше 29,3 тис. осіб.

Як повідомлялося, за 49-й тиждень епідсезону у Києві зареєстровано 14818 хворих на грип та ГРВІ, спостерігається зростання захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 4,3%.

Задля уникнення розповсюдження інфекції ухвалено рішення щодо призупинення занять у початкових класах однієї школи, де рівень захворюваності перевищив 20%. Іще у 2-х школах відбулося часткове покласове закриття.

Для запобігання епідемічних ускладнень та захисту киян від захворювань на грип та гострі респіраторні інфекції розпорядженням КМДА затверджено відповідні профілактичні заходи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: