Кличко ігнорує 90% звернень антикорупційної комісії Київради

Кличко ігнорує 90% звернень антикорупційної комісії Київради
Київський міський голова Віталій Кличко

Члени антикорупційної комісії Київради прийняли рішення ще раз звернутися до Віталія Кличка з вимогою в п'ятиденний термін надати відповіді на всі раніше спрямовані звернення

Глава Київської міськдержадміністрації та за сумісництвом мер Києва Віталій Кличко ігнорує майже всі звернення комісії Київради з питань законності та боротьби з корупцією. За 2017 рік і за перший квартал 2018 року від цієї комісії на його ім'я було направлено 34 звернення, що стосуються подолання корупції, а відповіді комісією були отримані було лише на 5 таких звернень.

Про це KV стало відомо під час засідання комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції, яке відбулося у середу, 4 квітня.

Як озвучив на засіданні глава цієї комісії Олег Бондарчук (фракція «Свобода»), комісія неодноразово просила столичного градоначальника розібратися з корупційними порушеннями в КМДА і столичних комунальних підприємствах. Але Кличко навіть при наявності величезного штату підлеглих, мовляв, не діє. Бондарчук вважає ситуацію, що склалася, неприпустимою.

«Київський міський голова і голова КМДА Віталій Кличко просто ігнорує наші звернення при тому, що у нього для роботи з депутатами є величезний апарат КМДА, який безпосередньо фінансується з бюджету Києва. Ми недавно збільшили витрати на утримання апарату КМДА та кількість штатних одиниць в ньому нібито для поліпшення якості роботи. Виявляється навіть цього недостатньо для того, щоб дати нам елементарні відповіді», - зазначив Бондарчук.

За його словами, така позиція глави КМДА стає плідним ґрунтом для корупції в столичних комунальних підприємствах - таких як «Плесо» або «Київзеленбуд»: їх керівники відчувають себе безкарними і дозволяють собі провертати махінації прямо під носом у депутатів Київради.

У підсумку члени антикорупційної комісії Київради прийняли рішення ще раз звернутися до Віталія Кличка з вимогою в п'ятиденний термін надати відповіді на всі раніше спрямовані комісією звернення. Крім того, депутати рекомендували Бондарчуку на черговому засіданні Київради звернутися до Кличка і поставити питання про систематичне ігнорування звернень антикорупційної комісії столичної міськради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: