Кличко перевірив, як відремонтували за 17 млн грн дитячу лікарню

Кличко перевірив, як відремонтували за 17 млн грн дитячу лікарню
Відремонтовано кілька відділень дитячої клінічної лікарні № 4

У поліклініці відремонтували також два басейни, які не працювали 15 років

Мер Києва Віталій Кличко провів інспекцію дитячої клінічної лікарні № 4, де відбулася повна термосанація корпусу стаціонару та капітальний ремонт кількох відділень, зокрема, в поліклініці. Про це повідомляє прес-служба столичного голови.

Цей медичний заклад обслуговує Солом`янський, Святошинський, Голосіївський, Шевченківський райони. Минулого року 210 тисяч дітей отримали в ньому необхідну медичну допомогу.  

«Тут було здійснено капітальний ремонт приміщень першого поверху поліклініки. Проведено термосанацію корпусу стаціонару, також повністю замінили вікна та двері. Це дозволить значно знизити споживання теплової енергії. І зекономити до 700 тисяч гривень на рік», - підкреслив Кличко.  

У поліклініці відремонтували також два басейни, які не працювали 15 років і більше 100 дітей на добу зможуть проходити курс лікувального плавання у цих басейнах.

За кошти міського бюджету в лікарні встановили та запустили в експлуатацію дизель-генератор, який вкрай необхідний медичній установі, та ліфт в корпусі стаціонару. Загальна вартість ремонтних робіт - 17 мільйонів гривень. Ще 10 мільйонів витратили на закупівлю медичного обладнання для лікарні.  

«Медичні працівники ще кілька років тому і не мріяли, що будуть працювати на такому сучасному обладнанні. Міська влада минулого року передала нам дуже дорогий апарат ультразвукової діагностики. Це була наша мрія», - зазначила головний лікар Валентина Залеська. 

Майже 300 дітей, - це втричі більше попереднього, щодня зможуть отримати в оновленому відділенні поліклініки послуги із реабілітації за сучасними міжнародними стандартами фізіотерапії, бальнеології, грязелікування, релаксації. В приміщеннях поліклініки виділено місця і для паркування дитячих візочків, облаштували зручні зони відпочинку для дітей та батьків із дотриманням принципу безбар`єрності. 

Мер столиці зазначив, що в дитячій клінічній лікарні № 4, як і в інших лікарнях столиці, запровадили електронний запис пацієнтів на амбулаторний прийом до лікаря. 

Також Кличко ознайомився з презентацією зведення на проспекті Космонавта Комарова першої на правому березі лікарні швидкої медичної допомоги. За словами мера, таке рішення ухвалили у зв'язку з гострою необхідністю забезпечення невідкладною медичною допомогою тих киян, що мешкають на правому березі столиці. Наразі там немає жодної лікарні швидкої допомоги.

«Все, що ми сьогодні робимо – це реконструкція та ремонт старих приміщень. А це буде нова лікарня, нового рівня. Роботи з її будівництва розпочнуть вже навесні цього року», - зазначив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: