КМДА не виключає дострокового припинення локдауну

КМДА не виключає дострокового припинення локдауну
В Київській міськдержадміністрації назвали умови для перегляду карантинних обмежень

Обмеження будуть послаблені, якщо епідситуація в місті покращуватиметься пʼять днів поспіль

В Київській міськдержадміністрації виступили з розʼясненнями, щодо термінів дії карантинних обмежень у Києві. Як повідомив в інтервʼю «РБК-Україна» перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, з 23 березня Київ живе за правилами «червоної» зони карантину, які передбачені в постанові Кабміну №1236. Тому умова, яку раніше ухвалила київська комісія ТЕБ та НС, про посилений карантин терміном до 9 квітня вже неактуальна.

«Минулого тижня ми були в «помаранчевій» зоні епіднебезпеки. Через сплеск захворюваності ми були змушені вводити додаткові обмеження, які повторювали обмеження «червоної» зони, не чекаючи, поки ми вийдемо на ті показники Кабміну, за яких нас би віднесли в «червону» зону. Але оскільки до кінця тижня Київ досяг цих показників, то вже відсьогодні ми в «червоній» зоні, згідно з індикаторами Кабміну», – пояснив він.

За словами Поворозника, подальший перегляд обмежень у столиці буде залежати від епідемічної ситуації. Кабінет міністрів визначив чіткі параметри, згідно з якими регіон входить в «червону» зону і виходить з неї, уточнив перший заступник голови КМДА.

«Якщо у нас протягом п'яти днів буде поліпшення ситуації за показниками урядової постанови, тоді ми перейдемо до більш м'яких обмежень. Таким чином сьогоднішні обмеження будуть переглянуті, тобто ослаблені. Якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо змушені посилити обмеження. У нас, на місцевому рівні, є таке право - це зупинка громадського транспорту», – сказав Поворозник.

Як відомо, з 20 березня у Києві почали діяти посилені обмеження карантину разом з обмеженнями «помаранчевої» зони. Планувалося, що обмеження діятимуть три тижні, однак через кілька днів столиця потрапила в «червону» зону карантину.

Відповідно до нових регламентів, відсьогодні в «червоній» зоні карантину потрібно обов'язково носити маски або респіратори на вулиці і в парках. Кабмін вніс відповідні зміни у свою постанову про карантин.

Нагадаємо, 22 березня уряд передав повноваження запроваджувати обмеження щодо роботи громадського транспорту місцевій владі. Учора зʼявилася інформація, що громадський транспорт столиці працюватиме у звичному режимі з дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму, а також з заповненістю місць для сидіння на 50%.

Також Кабмін посилив правила в'їзду в Україну. Тепер всім громадянам, у тому числі українцям, необхідно мати при в'їзді в країну негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: