На впровадження Нової школи у Києві передбачено 218 млн грн

На впровадження Нової школи у Києві передбачено 218 млн грн

У середньому на одного учня місто планує витратити 6,4 тисячі гривень

Для реалізації концепції Нової української школи у столиці на сьогодні передбачено 218 мільйонів гривень. У середньому на одного учня місто планує витратити 6,4 тисячі гривень. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час розширеної наради з питань підготовки закладів освіти міста Києва до початку 2018-2019 навчального року.

«Столиця активно готується до старту Нової української школи. Успіх нового стандарту освіти здебільшого буде залежати від створення Нового освітнього середовища в існуючих закладах освіти, тому Київ удвічі збільшив фінансування цього напряму – до 4,4 тисячі на дитину. Ще 2 тисячі на одного учня виділила держава. Із початком літніх канікул розпочинається гаряча пора з підготовки навчальних закладів до 1 вересня, і місто буде ретельно контролювати цей процес», – повідомила Старостенко.

За її словами, у 2018 році на створення нового освітнього простору та впровадження Нової української школи у столиці передбачені кошти у сумі 218 млн грн, із них із державного бюджету виділено 69,6 млн грн.

«Першачки мають бути забезпечені всім необхідним: новими дидактичними матеріалами, сучасними меблями-трансформерами, а також комп’ютерним обладнанням. Також районні адміністрації мають забезпечити ремонти приміщень для перших класів. Окрім цього, протягом літа наші вчителі будуть проходити тренінги та навчатися новим педагогічним підходам. Тож я переконана, що київські школи будуть готові до Нової української школи», – зауважила Старостенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: