«Нацдружини» проводять «толоку» у таборі ромів у Києві (відео)

«Нацдружини» проводять «толоку» у таборі ромів у Києві (відео)
Табір ромів у Голосіївському парку
Фото: Олександр Соколенко

Роми покинули Голосіївський парк, комунальники прибирають територію

«Національні дружини» заявляють, що очистять Голосіївський парк від ромів, які там отаборилися.

Про це повідомляється на сторінці «Національних дружин» у Facebook.

«Коли поліція не справляється, Національні Дружини беруть ситуацію під свій контроль. Даємо вам 24 години, щоб залишити територію, прибравши за собою сміття, інакше ми оголошуємо толоку в Голосіївському парку», - йдеться в повідомленні.

Раніше активісти заявили, що роми захопили парк «Голосіївський».

«122 квартал Київського лісництва. Сторонні особи фактично захопили частину лісового кварталу. У лісі облаштовано кустарні помешкання, землянки, печі. Знищено ґрунтовий та рослинний покрив, територію навколо засмічено продуктами життєдіяльности та побутовими відходами. Працівників лісопарку на захоплену територію цигани не допускають, при цьому самовільно валять ліс, переважно дуби, та використовують їх як дрова для обігріву та приготування їжі», - написав у Facebook еколог Олександр Соколенко.

Пізніше керівник «Національного корпусу Київ» Сергій Філімонов повідомив «Українській правді», що роми 7 червня після розмови з представниками «Національних дружин» залишили парк.

«Національні дружини» були сьогодні у парку. Ми приїхали на прохання журналістів, які хотіли знімати там сюжет, і просили нас про захист, адже вчора там роми напали на комунальників і представників лісгоспу. Загалом нас було 19 осіб. Ми нічого такого там не робили, просто спостерігали. До нас підішли роми і сказали: «Ви хочете, щоб ми пішли?», ми сказали: «Було б добре». Вони відповіли: «Добре, ми підемо, ми не хочемо ніяких сварок», і стали збирати речі», - розповів Філімонов.

Він додав, що через 10 хв після їхнього приїзду на місце події прихала місцева поліція.

«Станом на зараз (17:00) роми пішли. Наразі комунальники прибирають територію. «Національні дружини» забезпечуватимуть там порядок, бо комунальники бояться, що роми можуть повернутися», - сказав Філімонов.

«Національні дружини» у Facebook оприлюднили відео, як вони проводять «толоку» у парку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: