Отруєння дітей в таборі коханки Януковича: керівництво знайшло винного

Отруєння дітей в таборі коханки Януковича: керівництво знайшло винного

Адміністрація табору, де отруїлись діти, натякає, що у всьому винна тренер групи

Адміністрація табору «Славутич», де отруїлось дванадцять дітей, переконує, що причина цього – не у їхній їжі. Мовляв, готують лише зі свіжих продуктів. Натомість натякають, що винна у всьому тренер, яка, начебто регулювала фізичне навантаження та дієту своїх вихованців.

Про це йдеться у сюжеті проекту «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

Восьмирічна відпочивальниця табору «Славутич» Таїса розповідає, як замість прогулянок і навчання в потрапила у медичний ізолятор.

«Вчора ми повечеряли і лягли спати. У більшості ж усе почалось вранці – когось нудило, мене живіт почав боліти. Хтось ще вночі вставав через нудоту», – каже Таїса.

Загалом погано стало аж дванадцятьом дітям, які відпочивали у «Славутичі». Одну дівчинку в надтяжкому стані сьогодні відвезли до столичного Охматдиту, тепер вона – у комі.

«Дівчинка потрапила у тяжкому стані. Були прояви кишково-шлункових розладів, інтоксикації. На жаль, стан її погіршувався. Це індивідуальний перебіг її захворювання. У неї симптоми набряку мозку», – прокоментувала заступник головного лікаря Переяслав-Хмельницької ЦРЛ Лариса Кузьменчук.

«У дитини – ціла низка важких ускладнень, із якими доводиться працювати. Щоб повністю ж сформулювати картину, у нас було ще замало часу», – додав завідувач відділу гострих інтоксикацій лікарні «Охматдит» Олександр Урин.

Щоб провести усі необхідні обстеження та визначити остаточний діагноз потрібно ще трохи часу, поки ж, кажуть медики, стан дівчинки стабільний. Інших ж дітей батьки поспішають забрати додому. Та лікарі наполягають на ретельному обстеженні кожного.

«Ми зараз в оперативному режимі уточняємо, інформацію щодо того, де зараз перебувають інші діти. Тому що, за рекомендацією педіатра, всі вони потребують дообстеження і клінічного, і лабораторного, і консультації інфекціоніста», – каже директор департаменту охорони здоров’я КМДА Алла Аришкович.

Що стало причиною масового отруєння дітлахів – невідомо. У таборі ж поспішають запевнити, що причина не в їжі. Мовляв, готують тільки зі свіжих продуктів.

На лікарняних ліжках опинилися діти тільки з однієї групи, а це ті, хто приїхав на спортивні збори.

«Із усіх 230 дітей інших скарг, окрім цих діток, немає. Ця ж група приїхала зі своїм тренером, яка і регулювала їхнє фізичне навантаження та дієту», – зазначає заступник директора табору «Славутич» Оксана Луценко.

Батьки цієї версії не підтримують, адже переконані, що тренер не могла дати дітям нічого такого, та й фізичні навантаження були помірні.

«Тренер давала навантаження, які із нами узгоджувалися, вони є абсолютно нормальними для дітей. Вони вже втретє приїжджають на такі збори. Така втома не могла наступити через два дні. Та й жодної їжі тренер їм не давала», – переконаний батько Таїси Олександр.

Нині в таборі працює спеціальна комісія. Найближчим часом обіцяють з’ясувати, що стало причиною отруєння дітей.

Нагадаємо, за фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

У таборі, де отруїлося 12 дітей, працює слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції в Київській області, проводиться перевірка спеціальною комісією фахівців з Київської обласної державної адміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: