«Номери» Сенцова представлять на київській сцені

«Номери» Сенцова представлять на київській сцені
Олег Сенцов написав п'єсу «Номери» за ґратами в Росії

Частина зібраних від продажу квитків на виставу коштів піде на допомогу родині Олега Сенцова та всім українським політичним в'язням у Росії

7 грудня на «Сцені 6» в приміщенні Довженко-Центру у Києві відбудеться прем`єра театральної вистави за мотивами п’єси бранця Кремля Олега Сенцова «Номери».

«Я вимушений працювати з моєю п`єсою заочно… Хотілося б наголосити, що це буфонада, гротеск. І головне завдання п`єси – це розважати. Це має бути смішно з самого початку і до кінця. Я вірю в нас! Я радий, що я більше не буду один», - так написав Олег у листі, звертаючись до майбутніх своїх постановників.

«П'єса «Номери» для мене можливість сказати те, про що я ще не говорила, - розповідає режисер вистави Тамара Трунова. - Для мене важлива та свобода, яку драматург дозволив мені в роботі з текстом, при цьому я намагалася зберегти все, написане Олегом. Я ставлю спектакль про набуту колективну безпорадність, про суспільство, яке розучилося хотіти і думати, адаптуючись до будь-яких змін, про людей, які не вірять, що можуть впливати на власне життя».

Генеральний продюсер кінокомпанії 435 FILMS Анна Паленчук, яка за особистим бажанням Сенцова стала натхненником та організатором цієї постановки, щиро сподівається, що спектакль емоційно «зачепить» глядачів, збере повні зали, що є дуже важливим для Олега Сенцова особисто і буде дієвою підтримкою цієї непересічної особистості.

«Номери» – це пророча п’єса, сюжет якої безпосередньо пов’язаний з долею її автора, незаконно ув’язненого в Росії громадянина України, для мене особисто це розповідь про суспільство, яке намагається побороти свої страхи, отримати утопічну свободу, але продовжує бігти по колу», - розповідає Анна.

Втілення п`єси у спектакль підтримав Український культурний фонд, а запорукою успіху «Номерів» є гра у п`єсі справді зоряного складу українських акторів. Гра фантастичної Римми Зюбіної, що вже зіграла 50 ролей в театрі та понад 100 в кіно та телефільмах, улюбленця глядачів Андрія Ісаєнка «Суботи» з «Кіборгів», а також Валерії Ходос, Христини Синельник, Вікторії Авдєєнко, Виталія Ажнова, Володимира Кравчука, Міри Жучкової, Анни Кузіної, Дмитра Олійника, Руслана Коваля та Марії Заниборщ не залишить у залі байдужих.

Допрем`єрні безкоштовні покази для ветеранів АТО, друзів бранців Кремля, громадських активістів та ЗМІ пройдуть 27-29 листопада, вхід за запрошеннями.

Частина зібраних від продажу квитків коштів піде на допомогу родині Олега та всім українським політичним в'язням в Росії, задля визволення яких Сенцов ризикував життям.

Нагадаємо, Олег Сенцов голодував 145 днів, вимагаючи звільнити всіх українських бранців Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: