Під аркою Дружби народів можуть з’явитися могили видатних українців

Під аркою Дружби народів можуть з’явитися могили видатних українців
В'ятрович пропонує перепоховати найвизначніших діячів української історії під аркою Дружби народів

Існує три проекти щодо перепоховання видатних українців

Створення національного Пантеону передбачає реалізації одразу трьох проектів щодо перепоховання видатних українців. Про це у ефірі «Прямого» повідомив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Наш план передбачає реалізацію кількох проектів. Один з них передбачає створення сектору поховань на Лук’янівському кладовищі, де будуть поховані визначні українці. І це вже почалося – там було перепоховано Олександра Олеся», - сказав він.

Другий рівень – це створення національного військового кладовища, де мають бути поховані найвизначніші українські військовики, які боролися за незалежність. Відповідний законопроект вже підготовлено і буде подано у Верховну Раду, зазначив В’ятрович.

«І третій рівень, найвищий, це рівень Національного пантеону, де мали б бути поховані найвизначніші діячі української історії, а також могила невідомого вояка сучасної російсько-української війни. Місце ще не визначено, наша пропозиція, яку ми вкидаємо у дискусію – над Дніпром, під аркою Дружби народів», - розповів він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: