Під Києвом земельні ділянки йдуть під воду через видобуток піску

Під Києвом земельні ділянки йдуть під воду через видобуток піску
6 приватних ділянок землі в селі Зазим'я почали йти під воду

Представники компанії, що видобуває пісок, погрожують власнику ділянки

У селі Зазим'я, що під Києвом, земельні ділянки йдуть під воду, нерідко трапляються і обвали берегів. Місцеві жителі вважають, що причиною цього є незаконний видобуток піску компанією ТОВ «Еко Зем Буд».

Про це KV стало відомо сюжету інформаційного порталу «Стоп корупції».

У сюжеті наголошується, що 6 приватних ділянок землі в селі Зазим'я Броварського району, розмір кожного з яких становить близько 12 соток, почали йти під воду. Власник однієї з ділянок Олег Солоденко вважає, що виною цьому є незаконна діяльність з видобутку піску.

Коли ж він вирішив заявити про це відкрито, представники компанії «Еко Зем Буд», за словами чоловіка, почали йому погрожувати.

Правоохоронні органи на подібні погрози поки ніяк не відреагували, як і на сам факт незаконного видобутку піску.

Раніше журналісти ГО «Стоп корупції» зуміли дізнатися, що цільове призначення ділянки, де видобувають пісок, зовсім інше - тут повинні були побудувати котеджне містечко. Зараз же на території працює компанія ТОВ «Еко Зем Буд», створена, за словами журналістки, всього півроку тому. Один з її засновників - Артур Кадиров, який є, за інсайдерською інформацією "Стоп корупції", близьким родичем працівника місцевої прокуратури Камілли Артурівни Кадирової.

За словами авторів сюжету, прокуратура Київської області взялася перевіряти факт причетності Кадирової до пісочного бізнесу, результати перевірки повинні були опублікувати до 10 жовтня, але, як зазначається, службове розслідування поки триває.

Раніше жителі села Зазим'я повідомляли, що роботи з видобутку піску почалися у травні 2018 року.

У Київській області щорічно нелегально намивають близько 7 млн тонн піску.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: