Пішов із життя колишній головний художник Києва

Пішов із життя колишній головний художник Києва
Помер архітектор Георгій Куровський 

Георгій Куровський відкрив «обличчя» Києва

Сьогодні, 10 січня, помер колишній головний художник Києва Георгій Куровський. Про це повідомив колишній київський міський голова Леонід Косаківський на своїй сторінці у Facebook.

«Отримав сумну звістку. Пішов з життя Георгій Куровський - колишній головний художник міста. Світла йому пам'ять, нехай спочиває з миром…», - написав він.

Георгій Куровський - архітектор, доцент Київського національного університету будівництва та архітектури.

Він був одним із авторів скульптури архангела Михаїла, небесного покровителя Києва, встановленої на Майдані Незалежності, перед входом до Головпоштамту. Згодом скульптуру перевезли до Донецька.

Крім того, Куровський зробив сенсаційне відкриття – він розгледів «обличчя» Києва, його Лик. Уулиці, які прорізалися і будувалися в Києві сторіччями, не змогли зруйнувати цей лик, навпаки, вони побудовані так, що підкреслюють цей образ. Відкриття Куровського підтвердили фотографії Києва, зроблені із супутника компанією «Візіком». З фотографій були послідовно прибрані «шари» забудови і рослинності, і в результаті вийшов «голий» рельєф Києва, що дуже нагадує людську голову.

11_33

До слова, 9 січня помер відомий київський краєзнавець та історик Дмитро Малаков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: