Після жахливої пожежі в місті Кемерово у Києві перевірять усі місця масового перебування людей

Після жахливої пожежі в місті  Кемерово у Києві перевірять усі місця масового перебування людей

Із проханням невідкладно організувати спільні перевірки міська влада звернулася до Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Мер Києва Віталій Кличко доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси на відповідність нормам пожежної безпеки. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

За дорученням міського голови у столиці здійснять обстеження систем пожежної безпеки в торгово-розважальних центрах, комплексах та інших закладах масового перебування людей. Це продиктовано необхідністю недопущення трагедії, яка сталася в торгово-розважальному центрі в Кемерово (Російська Федерація), зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми шоковані трагедією, що сталася у Кемерові. Пожежа спричинила велику кількість жертв, забрала життя людей, серед яких було багато дітей. Зважаючи на це, мер Києва доручив перевірити на відповідність нормам пожежної безпеки всі торгово-розважальні комплекси та інші місця масового перебування людей. Звертаю увагу власників торгово-розважальних закладів, інших закладів масового перебування людей на необхідність упорядкувати й забезпечити надійну роботу систем протипожежної безпеки», – зазначив заступник голови КМДА.

Він зауважив, що доручення стосується всіх сфер життєдіяльності міста, адже дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки є необхідною умовою діяльності кожного закладу, кожної організації. Із проханням невідкладно організувати спільні перевірки міська влада звернулася до Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За офіційними даними, в пожежі у Кемерово загинуло 64 людини. З них більшість – діти.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово.

Вранці 27 березня жителі Кемерово вийшли на стихійний мітинг до будівлі обласної адміністрації: люди через недовіру до влади заявили, що хочуть самі перерахувати тіла жертв пожежі.

Згодом російські ЗМІ повідомили, що жителів Кемерово пустили в морг для підрахунку загиблих у пожежі

У російському МНС підтвердили, що з родичів жертв пожежі у Кемерово беруть підписку про нерозголошення.

Також, 27 березня траур був оголошений лише в декількох російських регіонах і містах, всеросійський траур оголошено не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: