«Це був підпал»: Затримані працівники торгового центру Кемерова розповіли про пожежу

«Це був підпал»: Затримані працівники торгового центру Кемерова розповіли про пожежу
Торговий центр у Кемерово

Крім того, пожежну сигналізацію виключили до пожежі

Затримані керівники і співробітники торгового центру в Кемерово (Росія), де під час пожежі загинуло більше 64 людей, заявили, що причиною трагедії міг бути підпал. Про це повідомляє ВВС-Україна.

За їх словами, хтось відключив пожежну сигналізацію за 15 хвилин до початку пожежі.

Суд в Кемерові у вівторок продовжив на 72 години затримання керівника торгового центру «Зимова вишня» Надії Суддєнок, технічного директора Георгія Соболєва, а також Ігоря Полозіненка - директора компанії, яка обслуговувала пожежну сигналізацію в торговому центрі, і співробітника цієї компанії Олександра Нікітіна.

Відзначимо, Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив звинувачення п'ятьом затриманим у справі щодо пожежі в кемеровському ТЦ «Зимова вишня».

Також відомство повідомило, що в морзі знаходяться тіла 59 загиблих, але також є заяви про зникнення 67 чоловік від їхніх родичів.

За офіційними даними, в пожежі у Кемерово загинуло 64 людини. З них більшість – діти. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Проте місцеві жителі кажуть, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Також, родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі.

У російському МНС підтвердили, що з родичів жертв пожежі у Кемерово беруть підписку про нерозголошення.

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: