Пожежу на базі у Києві гасили шість годин: є постраждалий (фото, відео)

Пожежу на базі у Києві гасили шість годин: є постраждалий (фото, відео)
Загорання виникло в глибині складського приміщення 
Фото: ДСНС

На складах порушено усі правила пожежної безпеки, що ускладнювало роботу вогнеборцям

На ліквідації пожежі, що сталася у середу на базі на вул. Марка Вовчка, 21 у Києві, працювали 10 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 40 чоловік.

Повідомлення про загорання надійшло до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Києві 14 листопада о 10:59, інформує прес-служба столичних рятувальників.

По прибуттю вогнеборців та після проведення розвідки встановлено, що загорання виникло в глибині складського приміщення (на відстані 120 м від входу).

«Варто зазначити, що будівля складу повністю утеплена та оздоблена горючими матеріалами. Усі правила пожежної безпеки порушені. Значно ускладнювали роботу працівникам ДСНС такі порушення як відсутність запасного виходу зі складу та вікон. Для вільного прокладання магістральних ліній та оперативної роботи вогнеборці були змушені витрачати зайвий час на розрізання конструкційних елементів будівлі, аби потрапити всередину з інших сторін. Окрім того, довелось пробивати отвір в покрівлі для доступу світла і димовидалення», - повідомляють у ДСНС.

Також значні порушення допускались і в розмежуванні самого внутрішнього павільйону. «На складі знаходилась велика кількість різнотипної продукції, що за правилами мала б зберігатись у відокремлених приміщеннях, а натомість огороджувалась лише сіткою рабицею, через яку вогонь без перешкод поширювався по легкозаймистих хаотично розміщених товарах», - зазначили рятувальники.

О 11:43 пожежу на площі 50 кв. м вдалось локалізувати. Проте, враховуючи, що горів утеплювач між перекриттями, рятувальникам знадобився певний час для гасіння. Ліквідовано пожежу о 16:40.

Під час пожежі опіки рук отримав один зі співробітників. Ще до приїзду вогнеборців 35-річний чоловік намагався самотужки загасити вогонь. Потерпілого госпіталізовано в опіковий центр.

Загалом (з урахуванням ротації особового складу), до гасіння пожежі було залучено 10 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 40 чоловік.

Для проливання та розбирання конструкцій на місці залишилися 4 відділення.

Причини виникнення пожежі будуть встановлюватись правоохоронними органами.

Нагадаємо, у середу повідомлялося про пожежу на Подільській продуктовій базі на вулиці Марка Вовчка в Оболонському районі (місцевість Куренівка).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: