Прокуратура підозрює столичного посадовця у розтраті майже 1 млн грн

Прокуратура підозрює столичного посадовця у розтраті майже 1 млн грн
«Плесо» безпідставно перерахувало на рахунки підрядних підприємств понад 800 тис. грн
Фото ілюстративне

Під суд піде заступник гендиректора підприємства «Плесо»

Київською прокуратурою повідомлено про підозру заступнику генерального директора комунального підприємства «Плесо» у привласненні та розтраті бюджетних коштів, виділених на розчистку та благоустрій струмка Віта в Голосіївському районі Києва.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, КП «Плесо» уклало з підрядниками договір щодо проведення робіт розчистки та благоустрою струмка Віта - лівої притоки річки Віта, що впадає в Дніпро. У подальшому, попри те, що роботи не були виконані у повному обсязі, заступник генерального директора КП «Плесо» вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких на рахунки підрядних підприємств були безпідставно перераховані понад 800 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

За результатами слідства посадовцю КП «Плесо» повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 630 тис. грн.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Як повідомлялось раніше, в межах вказаного кримінального провадження прокуратура повідомила про підозру директорам підрядної та субпідрядної організацій, що виконували роботи з благоустрою струмка. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: