Прокуратура пішла судом на Київраду через незаконну забудову

Прокуратура пішла судом на Київраду через незаконну забудову
Забудова зелених зон міста

Пред’явлено 8 позовів про скасування рішень Київради про затвердження планів територій

Прокуратура Києва через суд вимагає скасувати 8 рішень Київської міської ради про затвердження детальних планів територій, які суперечать Генеральному плану міста Києва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Вказані рішення були ухвалені Київрадою упродовж 2016-2017 років та стосуються комплексної забудови окремих мікрорайонів на території Голосіївського, Дніпровського, Солом’янського та Шевченківського районів міста Києва.

«Однак по своїй суті детальні плани цих територій не корелюються з Генеральним планом міста Києва та, у тому числі, передбачають будівництво багатоповерхових житлових будинків, а також громадських будівель та споруд на територіях, які належать до промислових, комунально-складських, зелених зон та до територій іншого призначення. Наведене суперечить вимогам чинного земельного та містобудівного законодавства», - зазначають у прокуратурі.

За вказаних обставин прокуратурою міста Києва до окружного адміністративного суду Києва пред’явлено 8 позовів про скасування рішень Київської міської ради про затвердження вказаних детальних планів територій.

На даний час розгляд справ судом триває.

Як повідомлялося, прокуратура Київської області вимагає повернути до комунальної власності земельну ділянку водного фонду в м. Бровари вартістю майже 500 тис грн, яку рішенням міської ради незаконно передано громадянці у власність для будівництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: