Сезон пікніків відкрито: у Києві влаштовано 38 зон відпочинку (список)

Сезон пікніків відкрито: у Києві влаштовано 38 зон відпочинку (список)

У пожежонебезпечний період - з квітня по жовтень - в'їзд в ліс автомобілів суворо заборонений

З настанням дійсно теплих днів кияни поспішають на пікніки, на природу, аби відпочити від міського гамору. Для цього «Київзеленбудом» влаштовано 38 зон відпочинку на територіях лісопаркових господарств підприємства.

Але в пожежонебезпечний період - з квітня по жовтень - в'їзд в ліс автомобілів суворо заборонений. Всі столичні лісництва завершують прибирання територій від сміття та завалів. На 170 дорогах, що ведуть з міста в ліси, стоять шлагбауми. Тому у лісі можна гуляти тільки пішки. За розведення багать лісові патрулі мають право стягувати адміністративний штраф в розмірі 180 гривень. Нагадаємо, що найбільш пожежонебезпечні ділянки - це соснові ліси в районі Вишгорода, на околицях Дарницького, Деснянського районів. Розводити багаття, смажити шашлики дозволяється в пікнікових зонах, які вже облаштовані.

У Дарницькому лісопарковому господарстві на в'їзді в лісництво з Бориспільської траси розташована зона «Тростянець», а через дорогу навпроти - «Дубки», на вулиці Новоросійської обладнана зона «Дубки», на вулиці Зрошувальної є зона відпочинку «Пам'яті загиблих»; «Білу діброву» можна знайти на дорозі в село Зазим'я; «Березовий гай» - на трасі Київ - Чернігів перед Броварами, а за ними - «Калинівка» і «Придорожня» біля поста ДАІ. На вулиці Братиславській є місце для пікніків у «Берізці»; по дорозі в селище Пушок також розташована галявина, на якій можна посмажити шашлики; на вулиці Жукова можна відвідати зону «Здоров'я».

У Кончі-Заспівському лісництві на Столичному шосе працюють галявини відпочинку «Сосновий бір», «Ласкаво просимо», «Незабудка», «Лісовий колодязь», в кінці вулиці Генерала Родимцева розташована зона для пікніків «Голосіївська балка», «Китаївські озера» - на вулиці Китаївській; в Голосіївському лісництві є затишна зона «Букова»; на вулиці Заболотного працює «Здоров'я».

У Святошинському лісництві можна відвідати пікнікові місця: «Партизанський бір» на вулиці Лісовій і «Перлина» на 14-й лінії в Пущі-Водиці; «Горенська» - в селі Горенка; «Виноградар» - на проспекті Свободи; «Нивки» та «Мир» на Житомирській трасі; «Сосновий бір» на вулиці Будівельній; «Межигірська» на Мінському шосе; «Імені Коцюбинського» біля смт Коцюбинське.

Нагадаємо також, що наразі триває операція «Нерест». Заборона на вилов рибитриватиме до 9 червня. Водна поліція посилено охороняє правопорядок та веде боротьбу зі злочинністю у річкових акваторіях. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: