Стало відомо, скільки новорічних ялинок кияни вже здали на утилізацію

Стало відомо, скільки новорічних ялинок кияни вже здали на утилізацію
Зібрані дерева перероблять на щепу в спеціальному тріскоподрібнювачі 
Фото: Укрінформ

Кількість ялинок, що здали на утилізацію, значно менша від минулорічної

З початку січня кияни здали на утилізацію в пункти прийому майже 2 тис. новорічних ялинок, що в п'ять разів менше, ніж минулого року.

Про це в коментарі 44.ua розповів заступник голови комунального об'єднання «Київзеленбуд» Дмитро Заруба.

«З початку відкриття пунктів - з 2 січня 2019 - і по 22 січня надійшло від киян на утилізацію близько 2 тис. новорічних дерев. У минулому 2018 році в пунктах від населення було прийнято близько 10 тис. ялинок. У 2017-му - 5 тис. ялинок. У цьому році громадяни почали віддавати перевагу штучним ялинкам, тому кількість хвойних дерев, яка очікується до завершення робіт пунктів, може бути менша, ніж в попередні роки», - розповів чиновник.

При цьому він зазначив, що найбільш активно здають новорічні дерева жителі Печерського, Оболонського та Дарницького районів.

Всі 15 пунктів прийому ялинок працюватимуть до 31 січня, однак, як розповів заступник голови «Київзеленбуду», їх функціонування можуть продовжити в разі активної здачі новорічних дерев.

Нагадаємо, свої ялинки, сосни, смереки мешканці Києва можуть принести до 15 пунктів збору, що відкриті у всіх районах Києва. Зібрані дерева перероблять на тріску на спеціальному тріскоподрібнювачі і навесні використають для мульчування (захисту ґрунту від пересихання та перегріву) лунок вічнозелених рослин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: