Столична влада озвучила умови для майбутнього орендаря кінотеатру «Київ»

Столична влада озвучила умови для майбутнього орендаря кінотеатру «Київ»

Майбутнього орендаря зобов’яжуть зберегти фестивальний профіль кінотеатру «Київ»

Кінотеатр «Київ» обов’язково буде збережений. А проведення фестивалів та культурно-мистецьких заходів, які там відбувались, у тому числі показів у рамках міжнародного кінофестивалю «Молодість», будуть прописані в умовах конкурсу оренди, тож майбутній орендар зобов’язаний буде їх виконувати. Контролюватиме виконання цих умов міська влада та громадськість. Про це заявив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

«Усі мистецькі події, що відбувались у культурному центрі «Київ», будуть збережені. І я запрошую організаторів цих заходів долучитись до визначення умов конкурсу, які б задовольняли місто і культурну спільноту. Вкотре хочу наголосити, що будівля цього кінотеатру є пам’яткою архітектури місцевого значення. Змінити її функціональне призначення ніхто не може. Перед укладанням договору оренди буде укладений охоронний договір, у якому буде зазначено цільове призначення будівлі – кінотеатр», – запевнив Слончак.

Він підкреслив, що це – принципова позиція громади й міської влади.

Більше того, Слончак повідомив, що вже подано дві заявки про бажання взяти участь у цьому конкурсі – від МКФ «Молодість» та ПАТ «Мультиплекс-холдинг».

«Кінотеатр «Київ» був, є і лишатиметься кінотеатром. Це надбання нашого міста, його історія й культура», – констатував Слончак.

Він нагадав, що у 1999 році майновий комплекс кінотеатру «Київ» було передано в оренду ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» на 10 років. Договір діяв до 4 січня 2009 року. У зв’язку із відсутністю заяви однієї зі сторін про припинення або зміну умов договору оренди договір продовжився на той же самий термін і на тих самих умовах. Площа кінотеатру на сьогодні складає 7131 кв. м, орендна плата – 47 тис. грн за місяць. Разом із тим, попередній орендар уклав 4 договори суборенди на площу 886 кв. м на суму 210 тис. грн – наразі на цій площі відповідно до договорів суборенди ведуть свою комерційну діяльність заклади громадського харчування та комп’ютерний клуб. При цьому договори суборенди укладено з порушенням законодавства, оскільки вони порушують термін дії основного договору.

«Відповідно до нового порядку передачі в оренду майна комунальної власності, який набув чинності з 1 січня цього року, передача будь-якого приміщення, має відбуватись винятково на конкурсних засадах», – повідомив заступник.

Слончак підкреслив, що раніше названа можлива сума початкової орендної плати у розмірі 700 тис. грн є орієнтовною.

«У Департаменті комунальної власності припускають, що орендна плата може скласти таку суму. Проте остаточну суму початкової орендної плати визначатиме експерт, який має відповідну ліцензію, після чого свій висновок має надати профільний департамент КМДА», – зауважив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду.

Читайте матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: