Директор «Київкінофільму» пояснив, чому орендарі кінотеатру «Київ» мають платити більше

Директор «Київкінофільму» пояснив, чому орендарі кінотеатру «Київ» мають платити більше
Столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду

Останні 5 років кінотеатр «Київ» не розвивається

Директор комунального підприємства «Київкінофільм» – мережі столичних комунальних кінотеатрів Денис Хомич вважає, що орендарі будівлі кінотеатру «Київ» мають платити більше, щоб кінотеатр розвивався. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Хомич зазначив, що років 5 тому кінотеатр «Київ» був більше затребуваний для проведення культурних заходів, ніж зараз. «Більшість подій звідти навпаки йдуть: зараз кінотеатр не розвивається, там все стоїть на місці», - сказав він.

«З 7 тис. кв. м (будівлі кінотеатру «Київ». – Ред.) нехай 2 тис. кв. м займають кінозали, ще 886 квадратних метрів здають в суборенду, а близько 4 тис. кв. м просто пустують. Туди можна завести і міські театральні трупи, у яких немає власного приміщення, і здати в суборенду під кафе. Наприклад, у кінотеатрах мережі «Київкінофільм» ми здаємо приміщення, які не використовуємо на культурні потреби: і під кафе, і під перукарні – ми зацікавлені в тому, щоб працював кожен квадратний метр. Все офіційно через Департамент комунальної власності. Звісно, якщо платити за оренду такого великого приміщення лише 47 тис. грн на місяць, то можна взагалі не думати над розвитком: ці гроші кінотеатр заробить в будь-якому випадку, ще трохи на зарплати і комунальні платежі. Навіщо тоді вкладати в розвиток, шукати інші джерела прибутку?», - зазначив директор «Київкінофільму».

Він додав, що окрім 700 тис. грн орендної плати, яку столична влада хоче встановити для будівлі кінотеатру «Київ», треба буде платити податок на землю – близько 150 тис. грн на місяць, податок на додану вартість, оплачувати опалення, електрику. І лише на прокаті кіно такої суми грошей кінотеатр не заробить.

«Я не знаю, яка кількість глядачів ходить в кінотеатр «Київ». Але щоб заробити виключно на кіно і за ці кошти сплатити оренду 700 тис. грн, треба заробити на прокаті мінімум 1,4 млн грн. З двома залами це неможливо зробити, або це мають бути нереально високі ціни на квитки. Але крім продажу квитків, Культурний центр «Кінотеатр Київ» має прибуток від посольств за показ кіно, «Молодість» також платить за оренду якісь суми. Точну вартість ніхто не покаже – це ТОВ, а не комунальне підприємство, яке повинно звітувати про свої прибутки-витрати», - розповів Хомич.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у кінотеатру «Київ» виникли проблеми з орендою приміщення. Це може стати причиною закриття закладу.

У КМДА заявили, що кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі. Але пізніше у департаменті комунальної власності Києва повідомили, що кінотеатру «Київ» не будуть продовжувати договір оренди приміщення. Термін оренди приміщення закінчився 4 січня 2019 року.

У червоній залі кінотеатру «Київ» демонтували глядацькі крісла.

Столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду.

Читайте матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: