Влада хоче здати будівлю кінотеатру «Київ» в оренду за 700 тис. грн на місяць

Влада хоче здати будівлю кінотеатру «Київ» в оренду за 700 тис. грн на місяць

У КМДА відкидають можливість приватизації будівлі кінотеатру

Столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник голови Київської міської держадміністрації Володимир Слончак.

Стартова ціна оренди становитиме 700 тис. гривень на місяць, а сам конкурс проведуть у найближчі півтора місяця. Крім того, Слончак підкреслив, що цільове призначення будівлі — кінотеатр — збережеться, повідомляє theБабель.

Угоду з нинішнім орендарем — ТОВ Культурний центр «Кінотеатр Київ» - уклали у 1998 році і автоматично поновили у 2009 році. 4 січня закінчився термін дії угоди, і КМДА вирішила провести новий конкурс.

ТОВ Культурний центр «Кінотеатр Київ» сплачувало за комплекс 47 тис. гривень на місяць, при цьому здавало два приміщення у суборенду, за що отримувало 208 тис. гривень, розповів заступник голови КМДА.

Крім того, Слончак заперечив можливість приватизації будівлі кінотеатру. «Кінотеатр розглядається виключно на умовах оренди, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Приватизувати його неможливо. Для приватизації необхідно кілька рішень Київської міської ради. На сьогодні місто розглядає виключно оренду цього кінотеатру. Ніякого відчуження його не буде», – заявив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у кінотеатру «Київ» виникли проблеми з орендою приміщення. Це може стати причиною закриття закладу.

У КМДА заявили, що кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі.

Пізніше у департаменті комунальної власності Києва повідомили, що кінотеатру «Київ» не будуть продовжувати договір оренди приміщення. Термін оренди приміщення закінчився 4 січня 2019 року.

22 січня комісія Київради з питань власності розгляне питання продовження договору оренди будівлі кінотеатру «Київ».

У червоній залі кінотеатру «Київ» демонтували глядацькі крісла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: