Столичний високопосадовець не задекларував майже 60 млн грн боргів перед банком

Столичний високопосадовець не задекларував майже 60 млн грн боргів перед банком
Перший заступник голови Шевченківської районної державної адміністрації Віктор Андрєєв підозрюється у внесенні недостовірних відомостей до декларації

У суді вже два обвинувальні акти щодо першого заступника голови Шевченківської РДА

Київською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо першого заступника голови Шевченківської районної у місті Київ державної адміністрації, який підозрюється у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме у внесенні недостовірних відомостей до декларації. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, вказаний посадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на порушення вимог закону України «Про запобігання корупції», не відобразив у щорічних е-деклараціях за 2015-2018 роки відомості про наявність у нього фінансових зобов’язань перед банком на суму понад 60 млн гривень.

За результатами проведеного розслідування обвинувальний акт щодо посадовця скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, наразі у Шевченківському районному суді Києва перебуває ще один обвинувальний акт щодо першого заступника голови Шевченківської РДА за обвинуваченням у шахрайському заволодінні об’єктами комунальної нерухомості на суму понад 35 млн гривень, а також у заволодінні грошовими коштами компаній, які надавали послуги з комплексного обслуговування та прибирання прибудинкових територій у Шевченківському районі.

Посадовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Раніше Київською місцевою прокуратурою № 10 спільно з Шевченківським Управлінням поліції було повідомлено про підозру першому заступникові голови Шевченківської районної державної адміністрації Віктору Андрєєву за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації.

Тоді повідомлялося, що посадовець не відобразив у щорічних е-деклараціях за 2015-2018 роки відомості про наявність у нього зобов’язань перед банківською установою на суму понад 8 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: