У Києві масштабними заходами відзначать 85-роковини Голодомору

У Києві масштабними заходами відзначать 85-роковини Голодомору
24 листопада відбудеться міжнародна акція «Запали свічку пам’яті»

Національні пам’ятні заходи до 85-х роковин геноциду проходять під гаслом «Ми пам’ятаємо! Ми сильні»

Україна та світ відзначають 85-ті роковини Голодомору. Міжнародна акція «Запали свічку пам’яті», Міжнародний форум «Україна пам’ятає, світ визнає», меморіальне засідання Верховної Ради України, відкриття виставки «Україна 1932-1933. Геноцид голодом» та загальнодержавні жалобні заходи 24 листопада покликані вшанувати вбитих у 1932-1933 роках.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що національні пам’ятні заходи до 85-х роковин геноциду проходять під гаслом «Ми пам’ятаємо! Ми сильні». У свою чергу слоганом міжнародної кампанії є слова «Україна пам’ятає - світ визнає!».

До Дня пам’яті жертв Голодомору відбудеться кілька масштабних заходів на державному рівні. Зокрема, в столичній Опері відбудеться мистецька акція, організована Міністерством культури. Пам’ятні заходи за участі президента України пройдуть і в Мистецькому арсеналі та о 16-й годині - біля Меморіалу жертвам Голодоморів. Також 23 листопада о 15:00 у Верховній Раді відбудеться меморіальна сесія, присвячена пам’яті жертв Голодомору.

У свою чергу Міністерство закордонних справ готує видання збірника документів щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу в іноземних державах.

Інститут національної пам’яті підготував постери до події:

Нагадаємо, 1 вересня із Києва стартувала Міжнародна акція «Запали свічку пам’яті», яка протягом 85-ти днів пройде у 85-ти куточках світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: