У Києві медики лікарні швидкої допомоги вийшли на протест через зниження зарплат (відео)

У Києві медики лікарні швидкої допомоги вийшли на протест через зниження зарплат (відео)
Лікарі вимагають змін на краще
Фото: Укрінформ

Лікарі отримали зарплату на 40-50% менше, ніж було раніше

6 травня лікарі Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги вийшли на акцію протесту у зв'язку зі зниженням їхніх зарплат.

«Акція співробітників лікарні швидкої допомоги пов'язана з тими зарплатами, які ми отримали. Пов'язана з тим ставленням у ЗМІ, і з боку тих представників уряду, які вважають, що нам дійсно платять дуже багато... Ми хочемо продовжувати надавати ту ж допомогу, що ми й надавали. Ми хочемо, щоб реформа не знищила нашу лікарню і таких, як ми. Ми хочемо, щоб про нас говорили як про тих людей, які варті поваги», - сказав під час акції лікар Віталій Черкашин.

Він зазначив, що доплати, які отримували лікарі раніше, були врізані. За його словами, лікарі отримали зарплату на 40-50% менше, ніж було раніше.

«Наш протест виражається не в тому, щоб протестувати проти нашої роботи і проти того, що ми робимо. Ми просто вийшли, щоб сказати, що ми хотіли б змін. Але змін таких, які були б на краще, а не дивитися, як система щороку погіршується», - сказав Черкашин.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час наради у президента, що всім медичним працівникам, які не отримали доплати у розмірі 300 відсотків за березень, кошти мають бути виплачені до п’ятниці, 8 травня.

Він поінформував, що кошти у повному обсязі були перераховані в регіони, включно з урахуванням доплат у 300%. Проте здебільшого місцева влада рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, навіть маючи гроші для виплат, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям, які працюють з хворими на коронавірус. 
Зазначимо, що петиція з вимогою ухвалити закон Порошенка про страхування лікарів зареєстрована на сайті президента

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: