Петиція з вимогою ухвалити закон Порошенка про страхування лікарів зареєстрована на сайті президента

Петиція з вимогою ухвалити закон Порошенка про страхування лікарів зареєстрована на сайті президента
Позачергове засідання Ради скликане на вимогу 157 нардепів, ініціатором є фракція «Європейська солідарність»
Фото: Європейська солідарність

Автор петиції наголошує, що з початку епідемії лікарі становлять п'яту частину всіх хворих. За останні шість діб 16 лікарів померли, виконуючи свій обов’язок, як військові на передовій

Петиція з вимогою запровадити страхування медичних працівників і ухвалити законопроект 3376, поданий фракцією Петра Порошенка, зареєстрована на сайті президента.

Автор петиції наголошує, що з початку епідемії лікарі становлять п'яту частину всіх хворих. За останні шість діб 16 лікарів померли, виконуючи свій обов’язок, як військові на передовій.

Ще 22 квітня фракцією «Європейської солідарності» був зареєстрований законопроект 3376, який передбачає забезпечення та визначення обсягів страхування лікарів у разі захворювання чи на випадок смерті. Суми виплат прирівняні до страхування військових, які перебувають на передовій. У разі захворювання медичного працівника на коронавірус у Порошенка пропонують виплачувати близько 200 тисяч гривень. У разі смерті внаслідок інфікування - близько півтора мільйона гривень.

Як відомо, фракція «Європейська солідарність» добилась проведення позачергового засідання Верховної Ради, де мають проголосувати за законопроекти щодо страхування медиків, які захворіли на коронавірус. У Порошенка зібрали 156 підписів за проведення засідання для розгляду виключно питань, пов’язаних із епідемією коронавірусу та соціального захисту лікарів. Окрім законопроекту про страхування, будуть розглянуті питання запровадження масового тестування на коронавірус та підвищення оплати праці лікарів. Засідання відбудеться 7 травня.

Також нагадаємо, що з 1 липня усім медикам підвищать зарплату. Уряд назвав максимальний відсоток зростання.

Як повідомлялось, з 1 червня Міністерство охорони здоров'я запровадить нову систему фінансування лікареньЗа словами міністра Максима Степанова, дефіцит фінансування наразі є майже в тисячі лікарнях країни.

В Україні станом на 6 травня 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків, з них 72 медики. На сьогоднішній день 2 251 медик хворіє на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: