У Києві почалося тестування нової послуги з видачі біопаспортів

У Києві почалося тестування нової послуги з видачі біопаспортів
оОлайн-послугу з видачі біометричних паспортів розширено

Нововведення прискорить процедуру оформлення біометричних паспортів

У Києві почали тестувати нову онлайн-послугу з видачі біометричних паспортів, як внутрішніх, так і закордонних.

Якщо раніше на сайті Міграційної служби можна було лише записатися в електронну чергу і оплатити комісійний збір, то відтепер функціонал розширено.

Як повідомляє «Город Киев», на сайті можна заповнити анкету на видачу біометричних паспортів, вказавши всі свої контактні дані. Потім користувачеві буде надано унікальний QR-код, з яким він приходить у Центр оформлення біометричних паспортів. Працівник Центру сканує код спеціальним пристроєм і вся контактна інформація заявника потрапляє у відповідну базу. Далі проходить звірка даних.

Це значно прискорює процедуру оформлення. Заявнику залишається лише сфотографуватися і залишити свої відбитки пальців.

«Нова онлайн-послуга не означає повне оформлення документів на отримання паспорта. Громадянам все одно необхідно прийти до підрозділу міграційної служби, щоб сфотографуватися і залишити відбитки пальців. Але дане нововведення прискорить процедуру оформлення і скоротить час очікування», - розповів на брифінгу голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

Як повідомлялося, електронна послуга доступна на сайті Державної міграційної служби України dmsu.gov.ua, а також - на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

З початку 2018 року Державна міграційна служба України видала громадянам понад 4,2 мільйона паспортів для виїзду за кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: