У Києві видовищним перфомансом стартував фестиваль «Французька весна»

У Києві видовищним перфомансом стартував фестиваль «Французька весна»
Відкриття фестивалю «Французька весна»
Фото: Громадське

Дійство відбулося на Софійській площі

У суботу, 31 березня, у Києві стартував фестиваль «Французька весна». У ближчий місяць його заходи пройдуть у кількох містах країни.

За традицією, видовищне дійство відбулося на Софійській площі – там киянам показали музично-світлове шоу. Заради цього рух у цій частині середмістя перекрили. На розсуд глядачів представили французьку оперу з українським акцентом. «Як назвав композитор, панк-опера. Повітря, свобода, рівність, братерство. Це насправді поєднання трьох цілковито різних фактур по музиці, і композитор дуже круто зробив це. І абсолютно фантастичний диригент із Люксембурга, володар «Греммі», - розповів режисер шоу Влад Троїцький.

Слухати оперу слід було дуже уважно, аби почути одну з найвідоміших українських мелодій. З українських зірок на сцені з’явився гурт «Дах Дотерс», а також Національний президентський оркестр. Окремим номером було підготовлено виступ посла Франції в Україні Ізабель Дюмон – дипломат зіграла перед великою аудиторією на віолончелі. «У мене своя партитура, але ви ж бачите – ансамбль, я тільки одна серед багатьох, і для мене це честь, звісно», - зізналася вона.

«Французька весна» триватиме до 30 квітня у дев’яти містах України – окрім Києва, її побачать Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Рівне та Харків. До програми фестивалю входять художні виставки, фотопроекти, кінопокази та концерти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: