У зоні ЧАЕС затримали дві групи екстремалів

У зоні ЧАЕС затримали дві групи екстремалів
Затримання групи сталкерів із Києва

Сталкерам із Києва та Сум загрожує покарання у вигляді штрафу

Упродовж минулих вихідних у зоні відчуження ЧАЕС було затримано дві групи сталкерів – трьох киян 24, 25 та 25 років поблизу відселеного села Розсоха та двох 20-річних молодиків із Києва та Сум біля КПП «Дитятки». Про це повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, відносно всіх складено адміністративні протоколи.

Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.

Екстремалам загрожує покарання - штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У поліції зазначають, що з кожним роком значно зростає потік екстремалів, які потрапляють у зону ЧАЕС протизаконно, минаючи офіційні контрольно-пропускні пункти. Нерідко виносять звідти небезпечні метали, рибу, гриби, ягоди, які є джерелами радіаційного випромінювання. Таким чином піддають своє життя, а також життя своїх рідних, серйозної небезпеки.

Радіація непомітно завдає великої шкоди здоров'ю, всім без винятку органам. Нешкідливим показник вважають 0,17 сотих мікроренген на годину. У рибі, грибах та ягодах, які деякі громадяни збирають там для подальшого продажу, рівень радіації може перевищувати більше ніж у 30 разів від допустимої норми.

Поліцейські, які на постійній основі патрулюють і охороняють безпеку у зоні відчуження, виявляють правопорушників, проводять профілактичні бесіди та складають адміністративні протоколи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: