«Вони зрозуміли, що це – кайф». Столична влада побачила стрімкий приплив іноземних туристів

«Вони зрозуміли, що це – кайф». Столична влада побачила стрімкий приплив іноземних туристів
Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков
Фото: Станіслав Груздєв

КМДА цьогоріч очікує в Києві не менше 1,8 млн іноземних гостей

Фінал Ліги чемпіонів матиме довгостроковий ефект для розвитку туризму в Києві. На цьому наголошує в інтерв’ю «Главкому» заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков.

«Це інерційна історія – всі будуть згадувати, що ось в Києві було… Також є точно перевірений ефект враження. На «Євробаченні» у нас було близько 10 тис. на фіналі, а взагалі близько 20 тис. іноземців ми нарахували за весь період конкурсу. Після цього ми моніторили, що вони писали: «Берлін більше не круто, пакуйте валізи і приїжджайте до Києва». Вони були просто здивовані, бо не очікували того, як виглядають Київ та Україна. Вони зрозуміли, що це – кайф», – розповідає Резніков.

За його словами, в 2016 році у Києві побувало 1,3 млн іноземних туристів, у 2017-му – вже 1,5 млн, цьогоріч очікується не менше 1,8 млн іноземних гостей.

«У 2017 році приріст склав 300 тис., тобто на 20% більше. Так ось цей приріст зафіксований після травня, коли пройшло «Євробачення». Тобто 20 тис. туристів, які переглянули «Євробачення», рознесли «вау»-звістку про Київ, спричинили такий потік гостей до нас. Притому, що аудиторія «Євробачення» була близько 200 млн телеглядачів, а аудиторія УЄФА – близько 600 млн»,  пояснив Резніков.

Детальніше читайте в матеріалі «Главкома»: Олексій Резніков: «Номер за 200 тис. під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві» - це провокація росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: