З‘явилася реакція «Кузні на Рибальському» на обшук: влада діє в інтересах іноземних держав

З‘явилася реакція «Кузні на Рибальському» на обшук: влада діє в інтересах іноземних держав
Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємствах, які пов'язують з колишнім президентом Петром Порошенком
Фото: ДБР

Керівництво «Кузні» каже, що ДБР вже не один рік тероризує завод

Дії влади щодо заводу «Кузня на Рибальському» ставлять підприємство на межу зупинки, загрожують тисячам працівників втратою робочих місць і підривають обороноздатність країни. Про це йдеться у заяві підприємства щодо обшуків, які силовики провели напередодні.

«Маски-шоу, як в найтемніші часи Януковича, що їх ДБР та прокуратура влаштували на підприємстві 28 квітня, колектив і менеджмент заводу розцінюють як ще один доказ свідомого доведення підприємства до банкрутства і зриву виконання його контрактних зобов’язань перед українською армією в умовах російської агресії», – йдеться у заяві.

Керівництво «Кузні» каже, що ДБР вже не один рік тероризує завод, і не було жодного випадку, коли б «Кузня» не надала наявних документів на їхню вимогу. Відтак, жодної юридичної необхідності в обшуку не було.

«Його справжня мета стає зрозумілішою з огляду на те, що слідчі вийшли за межу ухвали знаменитого Печерського районного суду і незаконно вилучали будь-які документи, які їм траплялися на око, а не лише ті, які визначені рішенням одіозного судді Соколова в рамках кримінального впровадження проти посадовців Міністерства оборони, яким розслідується будівництво трьох броньованих десантно-штрмових катерів «Кентавр ЛК», «Станіслав» та «Малин», – пояснили на заводі.

Ціна цих катерів, в залежності від комплектації, як мінімум в два з половиною рази нижча вартості закордонних аналогів, які до того ж в 2016 році ніхто Україні не продавав. А тим більше, і бойові модулі до них, які теж було вирішено виготовляти в Україні, бо в той час західні партнери відмовлялися постачати нашій країні летальне озброєння.

«Ці катери – пілотні проєкти, тому зміни до тактико-технічного завдання на їх виготовлення є в такому випадку природними і неминучими. Їх визначає замовник, в даному випадку Міністерство оборони, а завод – зобов’язаний враховувати», - йдеться у заяві.

Отже, готовність трьох десантно-штурмових катерів в середньому становить близько 90%.

«Успішно завершені їх швартові та ходові випробування і замість того, щоб прийняти катери на озброєння, влада намагається зупинити цей процес, що негативно вплине на боєздатність Військово-морських сил України», – розповіли у «Кузні».

Керівництво заводу каже, що «Кузня на Рибальському» сумлінно ставиться до виконання своїх контрактних зобов’язань, в умовах не завжди вчасних розрахунків інвестує в проєкти власні кошти. «І навіть залучає кредитні ресурси, хоча тиск влади і накладений рік тому арешт на майновий комплекс «Кузні» аж ніяк не сприяє пошуку додаткових фінансових ресурсів», – додали на підприємстві.

«Всупереч поширюваним фейкам про нібито «надприбутковість» оборонних проєктів, вони реалізуються на межі рентабельності. За час участі заводу в реалізації військових замовлень під час війни з Росією ані попередній, ані теперішній власник не вивели з підприємства жодної гривні дивідендів», – повідомляє пресслужба підприємства.

«Кузня» оскаржуватиме дії правоохоронців в судах і «докладе всіх зусиль для виконання контрактів з державою попри протидію самої держави, яка свідомо і з політичних мотивів руйнує єдине підприємство, здатне виготовляти військові судна і яке відіграє надзвичайно важливу роль у забезпеченні обороноздатності країни. Є підстави вважати, що руйнуючи вітчизняне виробниче підприємство, влада або її окремі представники, діють в інтересах окремих держав», – заявили у «Кузні на Рибальському».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: