Запеклі сутички у Києві: на Ревуцького авто поліції наїхало на активіста

Запеклі сутички у Києві: на Ревуцького авто поліції наїхало на активіста

За словами учасників протесту, внаслідок бійки з поліцією постраждали не менше 10 осіб

Минулої ночі сталися запеклі сутички між активістами та правоохоронцями на місці будівництва скандальної АЗС на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової. 

Активісти звинувачують правоохоронців у тому, що вони захищають інтереси забудовника. За словами учасників протесту, внаслідок бійки з поліцією постраждали не менше 10 осіб. Один з них був госпіталізований. Також відомо про затримання пікетників. Серед них є і неповнолітні.

За даними видання, машина поліції скоїла наїзд на людину. За деякою інформацією, на місці конфлікту були помічені колишні співробітники «Беркута» – їхні обличчя були приховані балаклавами, також вони не мали жетонів.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика:

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва триває вже не перший місяць. 27 вересня тут розпочалися нові будівельні роботи. На місці, де нещодавно місцеві мешканці посадили дерева, почали викопувати вигрібну яму під каналізацію.

Кияни, які вже давно вимагають від місцевої влади зупинити небезпечне будівництво, вийшли на територію з протестом та наткнулися на опір правоохоронців, які охороняли техніку.

Між активістами, які виступають проти будівництва АЗС та правоохоронцями сталася сутичка. Поліцейські штовхали жінок, лаялися і розпилювали сльозогінний газ.

Земельна ділянка була передана громаді рішенням Київради для експлуатації та обслуговування будівлі для надання сервісних послуг водіям з автостоянкою. Однак, в порушення умов договору та при відсутності згоди власника землі, орендар почав зводити на ній АЗС.

Прокуратура Києва подала до суду позов про знесення самовільно збудованого об’єкта. За фактом незаконного будівництва АЗС порушено кримінальне провадження за  статтею про зловживання владою або службовим становищем і самоуправство, в рамках якого в суд направлено клопотання про арешт майна і заборону будівництва на цій ділянці.

Місцеві жителі переконані, що будівництво АЗС  є небезпечним, оскільки поруч розташовані кілька навчальних закладів і озеро Сонячне.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: