Газорозподільні компанії Євросоюзу об'єдналися для просування водню

Газорозподільні компанії Євросоюзу об'єдналися для просування водню

Європейські газові компанії прямо заявляють про свою прихильність до водню

Фото: h2-view.com

До нової асоціації увійшли 66 компаній із 13 європейських країн

Шістдесят шість газорозподільних компаній з 13 європейських держав об'єдналися для поступового впровадження екологічно чистого водню в газорозподільні мережі в рамках ініціативи Ready for Hydrogen (Ready4H2), – повідомляє H2 View.

До лютого 2022 року газорозподільні компанії, які беруть участь у проекті Ready4H2, мають намір представити дорожню карту, в якій буде продемонстровано ключову роль газорозподільних мереж щодо використання зеленого водню, в середньостроковій та довгостроковій перспективі. Документ стане важливим внеском у європейську стратегію декарбонізації економіки.

Ця дорожня карта стане інструментом, який допоможе досягти нейтральності вуглецю за прийнятною ціною екологічно чистого енергоносія як для виробників, так і для споживачів. Однією з головних цілей нової асоціації є досягнення конкурентоспроможної вартості зеленого водню.

Нагадаємо, що українська Регіональна газова компанія з серпня 2020 року проводить випробування щодо використання сумішей водню у вітчизняних газорозподільних мережах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: