В Україні розглядається три варіанти транспортування водню в ЄС

В Україні розглядається три варіанти транспортування водню в ЄС

В.о. міністра енергетики України Ольга Буславець

 

Фото: mpe.kmu.gov.ua

Варіанти - від вантажних автомобілів до існуючих газопроводів

Міністерство енергетики розглядає три сценарії транспортування водню з України в Європейський союз, - повідомляє прес-служба Міненерго. 

«Міністерство вже розробляє дорожню карту водневої енергетики України. Нами окреслено короткострокову, середньострокову та довгострокову перспективи транспортування водню», – наголосила в. о міністра енергетики Ольга Буславець. 

Зокрема, як зазначають у відомстві, короткострокова перспектива передбачає, що водень буде транспортуватись у невеликих кількостях у газоподібному стані в цистернах, за допомогою вантажних автомобілів. 

У середньостроковій перспективі: водень може транспортуватися як рідкий органічний водень вантажівками та залізничною інфраструктурою. 

При цьому, в довгострокових планах: використання регіональної та транспортної інфраструктури газопроводів для місцевих перевезень у великих кількостях та для експорту. 

Як повідомляють в Міненерго, в рамках Експертної ради при міністерстві вже створено робочу групу з розвитку водневої енергетики, до якої можуть долучатися зацікавлені сторони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: