Винайдено новий спосіб охолодження сонячних панелей

Винайдено новий спосіб охолодження сонячних панелей
Нову розробку можна застосовувати як для малогабаритних установок, так і для великих сонячних парків

Охолодження новим методом, згідно з результатами тестувань, збільшило енергоємність модулів на 13-19%

У Саудівській Аравії вчені запропонували нову технологію охолодження сонячних панелей, в якій використовується атмосферна волога. Про це повідомляє pv-magazine.

Пристрій використовує відпрацьоване тепло з панелей для збору води з повітря вночі, а потім вивільняє її протягом дня для охолодження модуля. Випаровування води в свою чергу відбирає значну частину тепла від самої панелі і знижує її температуру. Дослідники стверджують, що пристрій також може бути вдосконалено для отримання води, яка може бути використана для очищення модулів.

Розробку можна застосовувати як для малогабаритних установок, так і для великих сонячних парків. Випробування на відкритому повітрі проводилися влітку та взимку в Саудівській Аравії і показали, що енергоємність модулів була збільшена на 13-19%.

Систему також можна модифікувати для отримання чистої води, інтегруючи шар охолодження гідрогелю в камеру конденсації води із збільшеною площею поверхні тепловіддачі. Пристрій також може бути розширений для отримання води, яка може використовуватися для очищення модулів або просто як питна вода.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: