Яценюк про санкційний список Кремля: Україна повинна відповідати новими судами проти РФ

 Яценюк про санкційний список Кремля: Україна повинна відповідати новими судами проти РФ
Арсеній Яценюк, лідер партії «Народний фронт»

«Більшість прізвищ у цьому списку – це справжні патріоти України», - вважає лідер партії «Народний фронт»

«Вітаю представників «Народного Фронту» у санкційному списку Кремля», - написав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у своєму Facebook після оприлюдення інформації про введення Москвою санкцій проти України.

Це не санкційний список, підкреслив Арсеній Яценюк: «Більшість прізвищ у ньому – це справжні патріоти України».

«Україна повинна відповідати новими судовими позовами проти Росії як в міжнародних судах, так і правосуддям проти приспішників Кремля в Україні», - написав Арсеній Яценюк.

Сьогодні, 1 листопада, Росія запровадила санкції щодо 322 громадян і 68 компаній з України. Серед фізичних і юридичних осіб, на яких поширюються санкції, - судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади та великих українських компаній, юридичні особи, які контролюються найбільшими бізнесменами України.

У відповідній постанові російського уряду вказується, що вона спрямована «на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин». При цьому уряд РФ залишає за собою право скасування запроваджених спеціальних економічних заходів у разі скасування Україною обмежувальних заходів, запроваджених щодо російських громадян і юридичних осіб.

Як повідомляли, віце-спікерка Ради Геращенко вважає, що політики, які не потрапили у санкційний список Росії, мають задатися питанням: а що ж вони роблять в українській політиці.

 Також читайте матеріал: Список «ворогів Путіна». У Москві зробили шикарний подарунок українським політикам

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: