333 роки українська церква була під московським ярмом, - Порошенко

333 роки українська церква була під московським ярмом, - Порошенко
Президент Петро Порошенко 15 січня відвідав Луцьк

Петро Порошенко подякував митрополиту Михаїлу, який на Об'єднавчому соборі поступився місцем предстоятеля автокефальної Церкви митрополиту Епіфанію

Президент Петро Порошенко під час молебня в Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку нагадав, що українська церква 333 роки перебувала під ярмом Москви. «Божим благословенням це ярмо з українських православних знято», - написав глава держави у своєму «Твіттері».

«Це засвідчує історичний документ - Томос, який сьогодні перебуває у Луцьку», - додав Порошенко.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко сьогодні, 15 січня, перебуває з візитом у Луцьку, де взяв участь у молитві за Україну в кафедральному соборі Святої Трійці. 

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл перед візитом президента закликав всіх бажаючих долучитися до цього богослужіння, спільно подякувати Богові за всі благодіяння. У свою чергу Петро Порошенко подякував митрополиту Михаїлу. Президент зазначив, що мудре рішення, яке ухвалив владика 15 грудня під час Об‘єднавчого собору у Києві, дозволило створити єдину Православну церкву України. Тоді митрополит Михаїл поступився місцем предстоятеля автокефальної Церкви митрополиту Епіфанію.

Під час своєї промови патріарх Філарет зазначив, що мета церкви зараз – досягнення патріархату. Для цього треба об'єднати українське православ'я. 

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко у Вінниці пообіцяв захищати вибір тих, хто вирішить ходити у православну церкву, підпорядковану Російській Федерації.

Як відомо, Порошенко перебував у неділю 13 січня на Вінниччині, де відвідав літургію з нагоди отримання Томоса про автокефалію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди привезли Томос.

Дивіться також фоторепортаж: як Порошенко Томос у Вінницю возив.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: