Адвокат Савченко заявив, що такого поняття, як «обмін», юридично не існує

Адвокат Савченко заявив, що такого поняття, як «обмін», юридично не існує

Є політична домовленість Порошенка і Путіна, а юридична процедура займає півроку-рік

У справі передачі засудженої в Росії Надії Савченко для відбування покарання в Україну не може бути ніяких «інсайдів» видань і точних термінів її повернення. Це все спекуляції. Про це в коментарі виданню «15 хвилин»  заявив її адвокат Микола Полозов.

Він сказав, що раніше оприлюднена інформація виданням «РИА Новости» з посиланням на джерело про те, що засуджених в Україні військовослужбовців РФ Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова не будуть обмінювати на Савченко, не може відповідати дійсності, оскільки такого юридичного поняття, як «обмін», не існує.

«Ніяких «інсайдів» на цю тему немає і бути не може. Все інше – це спекуляції. Обмін − це умоглядне уявлення, яке є в головах журналістів і політиків. Юридичної процедури обміну не існує. Савченко передають за Конвенціэю про передачу засуджених осіб для відбування покарань», - заявив Полозов.

Він підкреслив, що Росія своєю чергою може скерувати запит за видачу Єрофєєва й Александрова за такою ж процедурою.

«Якщо ці процеси відбуватимуться паралельно в часі, то це може виглядати як обмін. Але такого обміну, як, знаєте, на мосту шпигунів змінюють, юридично бути не може», − сказав адвокат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: