Адвокат Сердюк розповів, як розраховується «хороший клієнт Янукович»

Адвокат Сердюк розповів, як розраховується «хороший клієнт Янукович»
Адвокат у справі колишнього президента-втікача Януковича, партнер компанії «Авер Лекс» Віталій Сердюк
Фото: Володимир Шуваєв / the Бабель

За словами адвоката, минулого року гонорар у справі Януковича склав п'яту частину всього бюджету адвокатської фірми «Авер Лекс»

Президент-утікач Віктор Янукович готівкою платить за послуги адвокатської фірми «Авер Лекс», представники якої захищали його у суді у справі про державну зраду. Гроші до України завозять помічники Януковича, розповів адвокат Віталій Сердюк, передає видання «Бабель».

«Розмір щомісячного платежу абсолютно відповідає сумі, яку можна завозити до України без декларування. Це до 10 тис. євро на одну людину. Готівкові кошти ми отримуємо не особисто від клієнта, а від помічників. Сума зафіксована в додатковій угоді до договору. Не думайте, це не сумки грошей... Одразу після того, як гроші потрапляють до нас, на цю суму виписується розрахунково-касовий ордер, і ми її вносимо до банку. Бували випадки, коли банки не хотіли гроші брати, оскільки в платіжці зазначений Янукович. Ми принципово працюємо за законом», - сказав Сердюк.

Суму платежів він не назвав. При цьому зазначив, що Янукович - хороший клієнт. Минулого року гонорар у його справі склав п'яту частину всього бюджету «Авер Лекса».

Нагадаємо, колегія суддів Оболонського районного суду Києва очікує виступ екс-президента Віктора Януковича з останнім словом 12 жовтня. Президента-втікача обвинувачують по трьох статтях: державна зрада, пособництво веденню агресивної війни і порушення територіальної цілісності України. В Оболонському суді близько року слухається справа щодо держради.

Віктор Янукович утік з України 23 лютого 2014-го. Відтоді живе у Росії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: