Після новини про «Боширова» екс-охоронець Януковича захотів на новий допит

Після новини про «Боширова» екс-охоронець Януковича захотів на новий допит
Колишній керівник охорони екс-президента Костянтин Кобзар та Віктор Янукович

Колишній керівник охорони Януковича готовий дати свідчення щодо співробітника ГРУ Росії

Колишній керівник охорони екс-президента України Віктора Януковича Костянтин Кобзар висловив бажання дати свідчення Оболонському суду Києва щодо участі співробітника ГРУ Росії Анатолія Чепіги (відомий також під ім’ям Руслан Боширов) під час втечі Януковича в РФ.

Про це у Facebook повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

«Екс-керівник Служби безпеки президента України Костянтин Кобзар просить Оболонський райсуд забезпечити його додатковий допит щодо поширеної в ЗМІ інформації про долю громадянина РФ Боширова в охороні й супроводженні Віктора Януковича в АР Крим в лютому 2014 року», - написав адвокат президента-утікача.

23_02Документ клікабельний

Раніше дослідницька група Bellingcat повідомила, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга (Руслан Боширов) брав участь у операції з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Глава МВС України Арсен Аваков підтвердив, що підозрюваний в нападі на Скрипаля допомогав Януковичу втекти до РФ

Також повідомлялося, що полковник головного управління генштабу збройних сил Росії Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, отримав звання «Героя Росії» за участь у захопленні Криму.

Як відомо, практично одночасно з цим розслідуванням 1 жовтня було оприлюднене ще одне, що пропонує іншу версію нагородження Чепіги - за те, що очолював операцію вивезення до Росії колишнього президента України Віктора Януковича, стверджує російський журналіст-розслідувач Сергій Канєв.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Як відомо, Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

З розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: