Адвокати Савченко втретє не змогли прийти в суд

Адвокати Савченко втретє не змогли прийти в суд
Надія Савченко

Засідання відкладене через зайнятість адвокатів в інших справах

Адвокати народного адвоката Надії Савченко зранку 12 липня втретє не з'явилися на судове засідання Шевченківського районного суду Києва, який має розглянути клопотання прокуратури про продовження їй арешту.

На початку судового засідання слідчий суддя оголосив, що від адвокатів підозрюваної надійшла заява з проханням відкласти засідання до 17 години через їхню зайнятість в інших справах.

Сторона обвинувачення і сама підозрювана висловилися за ухвалення позитивного рішення.

«Заслухавши думки сторін суд відкладає розгляд на сьогодні на 16 годину», - сказав суддя.

Нагадаємо, 11 липня суд також був змушений переносити засідання на 16:00 через неявку адвокатів. Але і на вказаний час вони не з'явилися, через що засідання було перенесено на сьогодні.

На засіданні 10 липня Савченко заявила відвід судді Хардіній, яка мала розглянути заявлений прокурорами відвід судді Олені Мєлєшак, через начебто порушення нею її права на захист — суддя почала розглядати клопотання прокурорів за відсутністю у залі засідання адвокатів.

Суддя Віталій Циктіч відмовив Савченко у задоволенні її клопотання.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та керівництво правоохоронних органів.

23 березня Савченко оголосила про голодування, заявивши про «неправильне» рішення влади її «закрити».

Читайте також: Віра Савченко: Ляшко відкрито казав «я спалю цю трибуну», але його чомусь не закривають, як Надю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: